28 noiembrie 2014

Nici un presedinte nu mai poate salva Romania de noi toti!

 
  Nici un presedinte nu va mai salva Romania asta, poate ca este momentul sa reconstruim totul.                                                  

                                                 Romania inseamna eu+tu +ei.

 Ce nu isi doreste nimeni sa inteleaga este urmatorul fapt: datorita comportamentului nostru tara aceasta functioneaza asa. Cu ce mana dai, cu aia primesti!
De multa vreme stau si cuantific numarul persoanelor care fura de la locul de munca sau care fura statul si nu ma surprinde nimic din ceea ce aud la stiri si ce mai citesc in presa. Foarte amuzant este faptul ca "hamsiile hotomane "din tara asta ii huiduie pe "rechinii hotomani". Un lucru este sigur: furturile regulate si multe ale bancului de  hamsii sunt aproximativ egale ca valoare cu cele ale rechinilor. Daca tot ne dorim asa mult o tara prospera eu zic:
                                                               

                                                                        STOP
            
          Toata lumea se opreste brusc din furat "manarit, "pungarit" , ocolit, "spaguit".

Nu pot sa imi imaginez ce se intampla acum dar teoretic ar trebui sa fie bine...

Medicul care doar ce ti-a salvat viata isi umple sufletul (nu portofelul) de multumire ca si-a facut treaba, ca a depus juramantul lui Hipocrate si munceste pentru umanitate, pentru salvarea vietilor. Tu ai multumit cu lacrimi de bucurie in ochi si stii ca acest om va fi in sufletul tau toata viata. gandurile tale pozitive se vor indrepta mereu catre acesta.
 Doamna invatatoare primeste de ziua ei un mare buchet de flori din partea clasei si este fericita ca micutii ei nu au uitat sa o sarbatoreasca. In buchet se regaseste ascuns un biletel (nu au fost bani pentru un lant de 24 k):

                                                         "Te iubim Doamna!"
.....si acesta este momentul in care stie ca acesta este motivul pentru care a ales sa devina cadru didactic, pentru ca iubeste din tot sufletul copii si nimeni nu poate sa ii invete mai bine ca ea ( si aici incepe momentul in care copii nu mai au nevoie de meditatii). Copii ei sunt seminte pure si daca sunt udate corect devin plante cu flori ca cele din buchetul pe care l-a primit(si chiar ar trebui sa fie multumita ca si florile sunt scumpe). Parintii zambesc si privesc cu respect la cea care petrece poate mai mult timp cu copii lor decat ei insisi (mai scutiti-o si voi pe doamna ca e batrana si nu stie sa foloseasca  computerul asa bine ca cei mici) .
Pe santier muncitorii sarguinciosi muncesc din greu (nu se fofileaza sa mai traga o dusca) sa termine o lucrare importanta la timp, In ultima vreme au lucrat mult peste program si firma la care lucreaza i-a platit suplimentar ( asta daca si muncesc cu carte de munca). Muncitorii stiu ca daca lucreaza corect, ( asta e o raritate) din mainile lor ies lucruri extraordinar de rezistente si durabile ( multora le-a fost frica la ultimul cutremur). Pentru ei calitatea este pe primul plan ( daca nu se grabesc sa plece acasa sau la pacanele). Aceasta echipa de muncitori este formata din ultima serie de cursanti ai unei institutii insarcinate cu formarea profesionala ( sau pe banda rulanta), si dupa ce au mers aproape 6 luni la studiu ( sau au venit la inceput si la sfarsit) impreuna au reusit sa devina uniti si foarte bine pregatiti( sa speram). Diplomele le-au obtinut ( fara spaga banuiesc) in momentul in care au terminat cursurile(la ZI) si au dat examenul final ( sau au copiat?), unde toti s-au descurcat excelent ( noroc ca au avut subiectele dinainte).
Tanara absolventa de facultate  sustine examenul auto. Agentul examinator o felicita pentru atentia cu care conduce  si e constient de emotiile pe care le are. Politistul e bine intentionat si nu ii trage de volan din cand in cand si nici nu ii pune frana brusca  in timp ce face intoarcerea din trei miscari (decat daca este necesar). Politistul este politicos si chiar nu este misogin. Ii verifica minutios abilitatile si cunostintele si nu o duce pe strazi cu semne rutiere mulate pe tulpinile arborilor infrunziti si nici nu incearca sa o induca in eroare. Si un lucru nemaipomenit i s-a intamplat proaspetei soferite: politistul nu a vrut 200 euro spaga. Ce minunat!
 Si mai mult : STATUL , adica acea entitate palpabila formata din oameni numiti bugetari si politicieni au inceput sa munceasca si chiar sa respecte legile pe care chiar unii dintre ei le aproba. Autoturismele  statului nu polueaza  si nu trec inspectia tehnica  periodica pentru ca merge , si chiar functioneaza fara sa fie un pericol public. Din motive intemeiate  anumite taxe exagerate au scazut, astfel ca masinile si firmele nu se mai inmatriculeaza in Bulgaria. Romanii chiar se bucura ca au posibilitatea sa plateasca taxe la ei acasa. Functionarii de la ghisee au inceput sa se relaxeze si nu iti mai raspund in bataie de joc atunci cand ai o intrebare.


Miracol...

Sunt multe de spus,  maine ma inspir din nomenclator !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu